Ga naar de inhoud

Over naamswijziging.nl

Naamswijziging.nl is in 2002 opgericht door advocaat mr. A.W. (Arjan) van Luipen, thans verbonden aan Blat advocaten te Zeist. Het idee voor het oprichten van de website ontstond toen genoemde advocaat zo’n 20 jaar geleden door een man werd benaderd met het verzoek zijn voornaam te wijzigen, omdat hij er in het verleden veel mee was gepest.

De man was inmiddels volwassen, maar op zijn werk werden nog steeds opmerkingen gemaakt over zijn vreemde naam. De man was ontslagen omdat zijn bedrijf moest inkrimpen en was op zoek naar een nieuwe baan. De man droomde er van om daarbij een nieuwe start te maken en om in nieuwe baan geen last meer te hebben van zijn toch wel vreemde voornaam. De man had dan ook het plan opgevat om zijn voornaam te veranderen en benaderde Arjan van Luipen met dit verzoek.

Arjan was op dat moment beginnend advocaat en aanvaarde deze opdracht. Samen met de man stelde hij het verzoekschrift op en ging hij met hem mee naar de zitting.

Na een maand kwam de uitspraak en deze was positief: de voornaamswijziging was toegewezen.

Het telefoontje dat daarop volgende richting de man, heeft Arjan van Luipen doen beslissen om veel meer mensen te wijzen op de mogelijkheid van naamswijziging, hen daaromtrent te informeren én op een eenvoudige, laagdrempelige wijze hen daarbij te helpen.

Inmiddels, na bijna 20 jaar, is er een team van enthousiaste advocaten werkzaam voor naamswijziging.nl en hebben we inmiddels velen mogen bellen met de boodschap dat hun naamswijziging is gelukt.